Sju nycklar i mitt liv

Mina personliga värderingar kan sammanfattas med sju nyckelord.

Leva, lära, växa, nära - vilja, våga, välja.

Något som jag tränar och arbetar med ständigt. När jag; möter olika grupper "från scen", coachar och utvecklar ledare, är tillsammans med kollegor, arbetar i längre förändringsprocesser ute i olika verksamheter, samt också på hemmaplan.

På olika sätt, med olika intensitet och med olika framgång. Ett ständigt lärande.

Kenth_dricker_te.jpg

För att utveckla andra människor och tankar krävs att jag själv "lever som jag lär". Att både säga, visa och göra rätt.

Leva, lära, växa, nära ger mig grunden; varför?
Vilja, våga, välja är sättet jag varje dag "lever" mina värderingar.
En härlig utmaning! 


Vilka idéer och tankar får du själv kring dina egna värderingar?

Leva
Leva är att vara i nuet enligt devisen ”lev i ögonblicket, så lever du längre”. Jag arbetar på att vara och leva i nuet. För mig finns inga problem, bara smärre hinder. Och jag lever efter en välståndsmentalitet – det löser sig... Att ha hälsa finns som en förutsättning. Då njuter jag och familjen som bäst!

Lära
Nyfikenhet, kul, testa nytt – en inrutad vardag blir för mig lätt enahanda och tråkig. Att ständigt ta in nya saker och lära nytt är både utmanande och utvecklande. Jag behöver variation och flexibilitet i mitt liv. 

Växa
Jag har fokus på vad jag är bäst på och att ständigt utveckla detta. Jag har, med ett annat språkbruk, en stark teoretisk drivkraft. Jag skriver gärna, vilket strukturerar mina och främjar min professionella utveckling. Jag anser också att människor är ”spännande” och du behöver inte älska alla, men ändå respektera. 

Nära
Kärleksfulla, nära relationer, samarbete och öppenhet. Jag älskar att ha vänner omkring mig vid stora kalas, såväl som min familj en mysig hemmakväll. Jag har ett starkt fokus på att finnas tillhands och nära, vilket gör att familjen och hemmet prioriteras.

Vilja
Fokus och vision. Jag kan ibland bli för ivrig när andra inte ”hänger med”...och ibland hänger jag inte helt med själv. Behöver ständigt påminnas om fokus. 

Våga
Passion för det jag gör. Och jag står för vad jag tycker och är inte rädd för konflikt när det handlar om saker som rör just – mina värderingar. 

Välja
Står för det jag tror på. Jag prioriterar, vill inte känna några tvång. Valfrihet och frihet i ett vidare sammanhang är en värdering som ligger högst på min lista. Det är en ständig träning att välja och inte minst välja bort, både i jobbet och privat.'

Levapåhoppet.jpg

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."
Kenth Åkerman 
Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

© Kenth Åkerman, 2022