”Jag blir inspirerad av det du gör!”

2022-10-23

Flera jag pratat med blir inspirerade och funderar själva på att prova något annat när dem hör vad jag gör. Men det stannar vid en tanke…

I sommar har jag arbetat som kallskänk/assistant chef på Götakanal. Flera jag pratat med blir inspirerade och funderar själva på att prova något annat när dem hör vad jag gör. Men det stannar vid en tanke… Ofta går det att ta ledigt för nya erfarenheter för att testa annat, lära nytt och bli bättre i den roll du har idag.


Varför har jag då gjort detta? Här är fem anledningar:

1. När möjlighet kom sa jag: Ja! Utan att riktigt veta vad jag tagit mig an. När gjorde du något nytt senast? Jag gjorde det för utmaningen.

➡️ Så säg JA oftare.

2. Jag gjorde det gör för jag älskar besöksnäringen och att ge service.

➡️ Så gör det du älskar oftare.

3. Laga mat är en av mina passioner. Jag gjorde det för att få möjligheten att lära mig ännu mer och utvecklas. Och tack snälla, vad jag har lärt mig 🤪⭐️‼️

➡️ Så gör sådant du utvecklas av.

4. Jag har i många år både utbildat och skrivit böcker om service, värdskap och professionellt bemötande. För mig har detta jobb gett nya och aktuella erfarenheter. Ökad förståelse och nya berättelser som i sin tur ökar min trovärdighet. Jag har vid tre tillfällen hållit i avsnittet om service, kultur och bemötande på kick-offer inför sommarsäsongen för Strömma (Paddan, Skärgårdsbåtarna och Rederi Götakanal) i Göteborg. Nu har jag även praktiserat i delar av verksamheten🤪🙏🏽 Tack för förtroendet!

➡️ Så gör sådant som ökar på din kunskapsbank och din trovärdighet.

5. Jag gillar att göra roliga saker och vara i ett sammanhang med kul människor med rätt attityd.

➡️ Så gör roliga saker och framförallt sök dig till verksamheter med människor som har energi, rätt attityd, viljan att hugga i och engagemang i det man gör.

För att citera min läromästare, den grymma kocken Eva, som jag arbetat sida vid sida med: ”Inget får gå fel!”

Vilka tankar väcks hos dig när du nu läst så här långt?
Vad skulle du vilja testa på?comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022