Fördel ADHD - ger förståelse för alla

2018-01-29

”Boken ökar förståelsen för människan komplexitet och att alla behövs. Med en enkelhet, pedagogiska liknelser och flyt i språk är detta en bok alla borde läsa. ” Rekommendation: Läs eller lyssna på den. Betyg: 5/5

Jag här läst, eller rättare sagt lyssnat till, "Fördel ADHD, var på skalan ligger du?" av Anders Hansen (Bonnier Audio, 2017). En bok som jag dock gärna hade haft i en min hand och antecknat och strukit under i för att återkomma till. 

Den ger kunskap om hjärnan, såväl som människans utveckling. Från jägarens hjärna där DRD4-7R, ADHD genen som författaren kallar den, var viktig för överlevnad, till dagens alltför stillasittande vardag med rutinartade jobb och inrutade vardag. Genen finns hos många och diagnosen ges bara till de som har problem med sina koncentrationssvårigheter.

 

 

Fördel_ADHD.jpg

När jag lyssnar till boken blir jag allt mer övertygad att jag själv finns på ADHD-skalan, men har inga problem med det. Istället har det hjälpt mig i de kreativa jobb jag haft och med skiftande uppgifter som jag som entreprenör har. Anders ger i boken, likt ”Hjärnstark” många bra argument och fakta för att den som känner igen sig, eller har fått diagnosen kan skapa förutsättningar att göra någon gott av det. Fördel ADHD!

Ljudboken är mycket bra inläst av Johan Svensson. Då jag är lite av en fackboksnörd kan jag även tänka mig att köpa den fysiska boken för att kunna fördjupa, repetera och ta del av de tankar och tips som ges.

Anders Hansen har igen lyckats att skriva en intressant bok som tillför ämnet mervärde och nya vinklingar. 

Rekommendation: Läs eller lyssna på den.
Betyg: 5/5


comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."
Kenth Åkerman 
Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

© Kenth Åkerman, 2022