Det du står får påverkar vad du går för (boktips #6/2018)

2018-02-11

”Boken är en bok som huvudsakligen grundar sig i det personliga ledarskapet, ansvarstagande och vad du står för. Riktar sig till ”nybörjaren” eller till dig som vill återupptäcka din kärna.” 
Betyg 3,5 av 5.

I årets utmaning, en bok i veckan, eller minst 40 lästa böcker som jag också recenserar har jag kommit till nummer sex. Väl i fas alltså ;-) Boken är När du leder : du behöver veta vem du är för att veta vart du ska så att du kan leda andra av Josefine Arenius (Libris Förlag, 2017)

Jag har lyssnat även till denna via Nextory. För mig ett smart sätt att lära nytt och samtidigt kunna gå en härlig hundpromenad, snickra eller göra något annat som inte kräver min "fulla hjärnkraft". Leaders are readers vet du väl!

Du får ca 3 timmars lättlyssnad bok med bra driv och fint inläst av författaren själv. Boken är en bok som huvudsakligen grundar sig i det personliga ledarskapet, ansvarstagande och vad du står för. Riktar sig till ”nybörjaren” eller till dig som vill återupptäcka din kärna.

Det du står får påverkar vad du går för. 

 

Boktips_När_du_leder.jpg

Är du ny eller vilsen som ledare eller vill du komma tillbaka till kärnan, då är denna lättlyssnade (eller lättlästa, endast 126 sidor) bok något för dig. Författaren ger många små historier från sitt eget liv. Du får möjlighet att stanna upp och göra de små reflektioner, ”själv eller tillsammans med andra” som författaren i sin egen inläsning påpekar. 

För mig ger boken inte några nya insikter, men vilken bok gör det. Som vanligt är skillnaden att verkligen ta in, stanna upp, komma till en egen slutsats och sedan göra på ett annat sätt. 

Rekommendation:
Är du ny som chef eller vill hitta din kärna, självkänsla och balans, kan boken vara en bra start.

Betyg 3,5 av 5.comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."
Kenth Åkerman 
Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

© Kenth Åkerman, 2022