Oväntade möten i Almedalen

2017-07-07

Är du öppen för det oväntade mötet? Är du villig att ändra din åsikt? Vill du få nya perspektiv? Almedalen ger dig möjlighet att närvara i sammanhang där du kanske annars inte varit och möta människor som du annars inte hade träffat eller ens tänkt på att kontakta.

Att mötas är att riskera att förändras. Är du inte villig till det ska du nog inte komma till Almedalsveckan. Här är platsen för alla oväntade möten!

Att lyssna, vara nyfiken och själv reflektera är nog tre av de viktigaste ingredienserna. Och att våga stanna till och lyssna på talare, paneler och seminarier som du annars aldrig ens kommit på tanken att närvara på. Jag har själv bland annat lyssnat till populism i regi av SD, Valet 2018 med Kantar SIFO och den mångårige valexperten Sören Holmberg och hur man arbetar med integration och lärande i Botkyrka kommun. 

Var med och involvera dig i samtal och ha ett MED-fokus istället för ett MOT-fokus.

Det som är fascinerande är att du möter så många olika yrkesgrupper och specialintressen. Samtidigt är långt ifrån alla här. Och vissa stannar i sina "bubblor", alltså bara lyssnar till och medverkar på aktiviteter som är inom sitt eget områden. Risken är väl att det inte blir så mycket nytänkande! Och har du varit inbjuden på ett mingel i år, blir du inbjuden även nästa år. Så samma människor, minglar och möter likasinnade och kanske är rörande överens men lyckas inte få ut sitt budskap till människor utanför bubblan. 

Visby är en idyllisk plats att vara på, samtidigt kan jag inte sluta att fundera på hur mycket pengar det kostar att få alla människor på plats och hur många flygplan och båtar som fyller deltagare och förstör miljön. Samt inte minst hur mycket mat samt dryck och senare skräp som ska tas om hand. Dessutom serveras det en hel del skräpmat på sammankomsterna för att inte tala om allt gratiskaffe. 

Nu har merparten av deltagarna lämnat ön och jag själv är snart på väg. 

Med en "nu är det slut på semestern" tomhet eller den känslan man kan ha när man lämnar några goda vänner efter en härlig dag eller helg tillsammans. 

Partir c'est mourir un peu!

 

Kenth Åkermancomments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."
Kenth Åkerman 
Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

© Kenth Åkerman, 2022