Din bästa dag

2015-05-02

Din bästa dag, hur startar du den? Du vet den där dagen när allt bara fungerat, du hunnit mer än du tänkt dig, allt har känts lätt och rätt. Vad är en bra start för dig?

Din bästa dag, hur startar du den?

Du vet den där dagen när allt bara fungerat, du hunnit mer än du tänkt dig, allt har känts lätt och rätt. 
Vad är en bra start för dig?

IMG_4239.jpg

Min bästa dag startar med att jag, oftast, vaknar av mig själv runt 6 på vardagar. På helger tillåter jag mig att ligga lite längre.  När jag går upp blir det ett stort glas vatten och en promenad med hundarna. Vi har för närvarande nio hundar i familjen då vi har uppfödning och kennel. I morse fick sex hundar gå med. Två ”gamlingar” och en som behöver vila för en hälta fick vara hemma. En morgontur på ca 45-50 minuter som för mig blivit en oundviklig vana. När jag av olika anledningar inte haft möjlighet att gå morgonrundan, känns det inte bra. Det är något som saknas…

11170346_10153131652267626_5818090529184723490_n.jpg

 Vilka vanor har du som du inte kan vara utan?

Tillbaka hemma igen är det dags för en springrunda. Frisk luft når min strupe och fåglarna kvittrar i takt med mitt löpsteg. Underbar morgon, hjärtat får pumpa och hjärna kvicknar till av allt syre. Tiden är inte alltid det viktiga, det är känslan när jag sprungit och kroppen känns genomkörd. Du kan säkert känna igen känslan när du själv ansträngt dig fysiskt. Trots att du är trött och svettig har det ändå gett dig ny energi. Härlig känsla!

IMG_4238.jpg

Klockan är bara nio och dags för frukost. Fruktsallad med färskpressad apelsinjuice är min ”standardfrukost” sedan snart 10 år. En frukost som jag ofta längtar till. Emellanåt ”pimpar” jag med lite turkisk yogurt. Hur ser din bästa frukost ut?

IMG_4242.jpg

Får jag möjlighet läser jag lite en bok eller tidning under frukosten. Om jag sedan har utrymme att skriva några rader. Ett blogginlägg som detta eller om något annat som jag har användning för i kommande uppdrag eller skrifter. Ja, då är jag laddad och klar.

Rätt start på morgonen ger i alla fall mig. 

  • Mer lust att ta tag i dagen
  • Mer energi att orka
  • Stund att samla mina tankar
  • Kreativt flöde för nya idéer
  • Ökat lugn och balans
  • En skön stund att planera dagen

Vi har alla våra ”recept” för att göra bra ifrån oss; recept för att må bra, recept för att göra en bra dag. Vilka ingredienser finns i ditt recept.

Din bästa dag, hur startar du den?

 

Önskar dig en riktigt härlig energifull dag!comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022