BYOD - varje dag

2012-01-21

Sitter och läser Computer Sweden tidningen för alla som jobbar och har intresse inom IT sektorn. En av de ämnen som varit gällande det senaste året är alla medarbetare och kanske främst chefers användande av "egna" Ipad, Iphones och andra prylar. Allt ska kopplas upp på interna nät och system för att det ska var enklare (och kanske fräckare...?) att jobba.

Man kallar detta för BYOD, Bring Your Own Device...

Det fick mig att fundera. Är det verkligen alla prylar som alltid gör oss mer effektiva? Idag tänker man ju inte själv, letar inte själv efter sin "gamla avsomnade" kunskap. Istället använder vi miniräknaren i Iphone eller googlar fram ett svar på frågeställningen. Till och med på musik-quizen på kvällen smyganvänds telefonen...

Jag som jobbar som liten företagare har ingen IT-avdelning och känner ibland bara att alla prylar t o m ibland försvårar eller i alla fall försinkar. Det tar tid. Den gamla tanken kring "plug-and-play" har inte slagit igenom ännu. Och några standarder, varken på system, drivrutiner eller hårdvara som laddare medmera verkar man inte tänka på...

Är det ändå inte så att det är användarna som är begränsningen?

Din och min förmåga att prioritera och använda rätt prylar. Din och min förmåga att förstå nyttan och använda det som hjälper oss vidare. Själv är jag så härligt gammaldags att jag använder en manuell kalender, ni vet en sådan där lite spiralbunden bok där man med blyertspennan kan anteckna vad man ska göra... ;-)

Det mest väsentliga är nog ändå att du tar med din egen "device", din hjärna och ditt hjärta. Det är och kommer alltid förbli människor som möts, som står bakom nya idéer och strategier. Människor som säljer, människor som möter andra människor. Då är det andra saker som räknas.

Så strunta i vilka regler eller polcies ni har på ert företag. Strunta i vad IT avdelningen säger.

BYOD, din hjärna och ditt hjärta. Dina kunskaper och din attityd. Varje dag!
Det är också då vi kan göra skillnad, för varandra och för andra.

BYOD, det är DET som GÖR konkurrensFÖRDELEN.comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."
Kenth Åkerman 
Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

© Kenth Åkerman, 2022