En gång en vana, eller?

2011-07-14

Började andra veckan i juni så bra. Uppe i Leksand, när Emil var på hockeyläger i Furudal, blev det löpning fem dagar. Sen då? Väl hemma igen. Bara den "vanliga" morgonpromenaden med hundarna.

Men idag var det dags igen. Min basrunda på 8 km, kändes lite seg men ändå skön. Sprang hela vägen. Är jag igång nu igen? Har jag kommit tillbaka till vanan?


Man brukar ju säga en gång, ingen gång. Två gånger är två gånger och TRE gånger är en vana. Så det gäller att hålla i. Disciplin är nog den viktigaste ingrediensen oavsett vad det gäller. Kan låta tråkigt, men ack så välgörande.

Jag lovade för en vecka sedan att jag skulle starta blogga igen varje dag. Återigen handlar det om disciplin! Även om jag "fuskat" och lyft fram några gamla repriser från de över 400 blogginlägg det blivit på sajten...

Disciplin (från latinets disciplina - uppfostran, handledning, som i sin tur kommer från discipulus - lärjunge, elev). Uppfattas som synonymt med upprätthållande av ordning och regelföljande. (Källa: Wikipedia) 
Vad kommer bli din nya disciplin idag? Vad kommer du att starta eller omstarta?

(Bild: På väg på den "vanliga" morgonpromenaden Clumberspaniels, kolla in vår kennel.)comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022