Nya tider, gamla traditioner

2011-12-21

"Våra utmaningar må vara nya. De instrument med vilka vi möter dem må vara nya. Men de värden på vilka vår framgång beror - hårt arbete och hederlighet, mod och rent spel, tolerans och nyfikenhet, lojalitet och patriotism - de är gamla. De är sanna. De har varit den tysta drivkraften bakom utvecklingen genom hela vår historia."

så här inledde Barack Obama sitt installationstal. Fortfarande och alltjämt aktuellt...


Nu är julen snart här. En fast tradition för många. Allt ska vara som det alltid varit. Det är trygghetens band som håller oss kvar vid gamla traditioner och vanor. Men är allt värt att bevara. Är allt värt att hålla kvar och stressa fram. I år är dessutom helgen kort och snart vardag igen...

Vad kan du välja bort, om du inte redan gjort det. Att det inte är någon snö där jag bor (söder om Göteborg) kan jag inte påverka. Men ALLT det andra.

Vill hänga kvar vid Obamas ord kring "det sanna". Vad är det "sanna" för dig? Vad behöver DU ha för att må bra över julen? Skala bort det andra...

Och ta dig sedan tid att reflektera över året som gått. Vilka traditioner och vanor vill du behålla? Vilka nya vanor och traditioner vill du tillföra?

Snart är det nytt år, nya utmaningar "men de värden på vilka framgång beror..." står kvar.

Önskar dig en riktigt skön julhelg!comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022