Skapa drömbilden – visualisera!

2010-12-29

Inför nästa år kommer här en första övning: Skapa drömbilden!

Vad är fantasi och vad är verklighet? Lär dig drömma utan att dömma. Dröm med känslor. Dröm stora drömmar. Annorlunda drömmar. Dröm själv och dröm tillsammans med andra. Vad skulle bli möjligt när inget stoppar dig? Strunta i vad andra människor säger. Det flesta som säger ”var realistisk” till dig när du berättar dina planer lever med någon slags rädsla. En rädsla som ofta grundar sig på tidigare erfarenhet, egna hinder eller brist på mål och drömmar. Dröm istället stora drömmar, var barriärbrytande – var orealistisk!

Drömmen, fantasin skapar ett minnesspår i hjärnan precis som upplevda saker. Så varför inte fantisera dina drömmar ofta. Gör stora bilder, sätt färg, lägg till röster och känselintryck. Brassa på med känslorna – när du redan är där du vill vara.DubblaDet är bara en fantasi. Och du vet att allting händer två gånger, en gång i fantasin och en gång i verkligheten. Nu har du redan varit där och du kan ta dig dit igen.

 

Träning:Våga drömma och skriva ned din önskelista. Sätt dig ensam eller tillsammans med din partner eller kollegorna i en lugn vrå och i ett gott tillstånd. I favoritfåtöljen med “din” musik på eller bara i tystnaden på en sten i skogen. 

  • vad vill du åstadkomma om inom 5 år?
  • vad vill du kunna kunna titta tillbaka på om 
  • vad vill du att de ska stå på din gravsten?

     comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022