Hur är en godmorgon?

2009-10-29

GODmorgon på dig! Ja, om du läser detta på morgonen vill säga. Annars får du byta ut morgon ;-) GODförmiddag, GODdag, GODeftermiddag, GODkväll, GODnatt...

Att tiden rör sig, att ljuset skiftar, att dagen förändras det kan vi inte göra så mycket åt. Det är något som är säkert och tryggt. Att solen går upp varje morgon är inte bara troligt och sannolikt utan ett mycket säkert faktum. Ett betryggande faktum bland många andra. Resterande är ett oskrivet blad som för de flesta är intecknat redan innan det börjat. Med saker som du kanske inte ens bestämt själv eller ens funderat över. 

Att du går upp varje dag är också ett säkert faktum, men hur går du upp? Vilken känsla väcker dig? Har du tänkt på att de flesta "väckarklockor" låter som ett brandlarm: tuut, tuut, tuut, eller något liknande.
Ett larm påminner om något att fly ifrån. Vad ger då väckarklockans "morgonalarm" dig för känsla?

Hur är en godmorgon? 

För mig är det en av de viktigaste stunderna på dagen. Jag har följande filosofi om dagen: glad före frukost, tacksam före lunch och stolt innan kvällen. Och vet du vad när jag ser dagen i backspegeln så kan jag finna saker som både gjort mig glad, stolt och tacksam. Ibland innan ens morgonen är över. Varfär inte börja morgonen med att lyfta fram tillfällen som försatt dig i en känsla av glädje, stolthet och tacksamhet. Eller saker som du under dagen vet kommer glädja dig, göra dig stolt eller som du gör av tacksam. 

Om du ändå ska göra något, lär dig älska det du gör och du kommer göra det bättre.

GODMORGON!


"Så här kommer frågan: Om Virgin har roligare i goda tider, och  klarar sig bra i dåliga, varför försöker inte alla företag att "göra en Virgin"? Och varför säger lärarna på handelshögskolan fortfarande att man ska hålla sig till det man kan?

Jag tror att de har rätt. Man ska fokusera på det man kan. Man ska också fokusera på  det som får en att vilja stiga upp om morgnarna. Och för de flesta innebär det att man ska fokusera på en central verksamhet." 
Sir Richard Branson ur boken "Den globale entreprenören"

 

 comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022