Jämför dig med andra!

2009-11-19

Gårdagens inlägg handlade lite om styrkor och svagheter. Men hur gör du för att bli ännu bättre på något som du redan är bra på? Jämför dig med andra, men på ett sunt sätt. Hur då?

ag funderar själv ibland på hur det kommer sig att andra lyckas bättre med samma saker som jag håller på med och varför jag inte kommit lika lång eller blivit lika framgångsrik – ännu!

En i grunden sund tanke, så länge du inte fastnar där i tanken och nedvärderar allt du själv gör bra Kanske försöker du också av självbevarelse hitta fel i det som den andra personen gör, samtidigt som paradoxalt nog vill ha mer av just det som du klankar ned på. Du är bäst på att vara du. Du är originalet.

"Alla föds som original, många dör som bleka kopior."

Tyvärr är det allt för många som lyssnar på vad andra säger och gör och blir bleka kopior av de andra i sin strävan att vara någon annan. Hur går det ihop?

Att se andras styrkor, uppmuntra andras talanger och modellera andras färdigheter tillhör den framgångsrike. Ett enkelt verktyg som också du också kan använda. Hur gör andra? Vad skulle du kunna ta efter och göra på ditt sätt?

Hur gör de som får jobbet? Hur gör det som lyckas gå ned till sin målvikt? Hur gör den som har en lycklig relation? Hur gör det som får tiden att räcka? Hur gör de som klarar budgeten varje månad? Vad kan du lära av deras recept?

Och en sak till: Du kan med största sannolikhet, med samma visshet som att solen går upp imorgon, vara säker på att du kan saker som de kan lära sig av dig.

"Att misslyckas är inte något brott, men att ha ett lågt syfte och lyckas, är det." -J R Lowell

 

 comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022