November 2009


Äventyr

Förbättra kvaliteten på livet

2009-11-30

Skulle du vilja förbättra kvaliteten på ditt liv? Om du skulle bedöma livet just nu på en skala från -10 till +10, där 0 är neutralt, -10 är helt kass, uruselt, värdelöst och + 10 är toppen, lustfyllt och harmoni; Vilka siffra skulle du sätta?


Äventyr

Vem kontrollerar vem?

2009-11-27

När du vaknar på morgonen, låter du dagen styra dig eller styr du dagen?


Äventyr

Konkurrensmedlet med stort S!

2009-11-27

Vad är service i mästarklass? ”Olika kunder förväntar sig olika service och också olika bemötande. Att helt enkelt bemöta andra såsom de vill bli bemötta blir en ledstjärna”, påpekar han. Och tillägger: ”Vissa platser längtar man tillbaka till redan innan man lämnat. Andra vill man lämna innan man kommit dit. Rena fräscha rum, god frukost, bra konferenslokaler och trevlig personal lockar alla konferensanläggningar med. Det räcker inte.”


Äventyr

Vilken är din drivkraft?

2009-11-26

Vill citera Dom Helder Camara "Det är värt vilket pris som helst att få se en slocknad blick lysa upp på nytt, få se ett leende tändas hos den som tycktes ha glömt att le, få se tillit vakna på nytt hos den som inte längre trodde på något eller Någon."


Äventyr

Gör mer än du har betalt för...

2009-11-25

De flesta människor går till jobbet med ambitionen att göra ett gott jobb. De flesta är på jobbet och anser sig göra ett gott jobb. Många är de som verkligen gör ett gott jobb.


Äventyr

Vad får dig att skratta?

2009-11-23

Apor tillbringar timmar varje dag att putsa sina släktingars och vänners päls. En del forskare tror att det har samma fysiska effekt som skrattet har hos oss människor.


Äventyr

TGIF - Äntligen fredag, eller?

2009-11-20

TGIF - thank god it´s Friday! Är det så dina veckor är, du ser fram emot fredag, för sen är det helg. Äntligen kan du koppla av, vara dig själv, göra det du vill, fira, ladda och återhämta dig. Frågan är vad gör du, vad fyller du dina helger med och för vem gör du det du gör?


Äventyr

Jämför dig med andra!

2009-11-19

Gårdagens inlägg handlade lite om styrkor och svagheter. Men hur gör du för att bli ännu bättre på något som du redan är bra på? Jämför dig med andra, men på ett sunt sätt. Hur då?


Äventyr

Vilka piller går du på?

2009-11-18

Jag får ibland frågan: "Vilka piller går du på?" och då syftar man på min energi, positiva inställning och lösningsfokus. "Livet!" brukar jag svara. Och egentligen är väl det tillräckligt. Livet i sig är ett mirakel. Och ju äldre jag blir, desto mer fascinerad blir jag av vad som skapar liv. Och då tänker jag inte på "blommor och bin" ;-)


Äventyr

Hitta guldkanten i höstdiset

2009-11-17

Igår var det en dag som knappt ljusnade. Mörkt när man stiger upp. Mörkt när man kommer hem. En disig morgon övergick i regn som har hängt i luften hela dagen. När klockan var fem och jag hämtade min son Emil på hockeyträningen sa han: "Det känns som det är dags att gå och lägga sig...".


Äldre »

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022