Finns det några måsten i livet

2009-06-25

Måsten, måsten, måsten. Hur många måsten finns det i ditt liv eller är allt bara val du gör? Nej, jag måste invänder du. Vad är det du måste? Och tänk om du valt ett ”måste-göra” genom att inte välja. Du kanske har gjort ett val, eller snarare icke-val, genom att inte reflektera över vad du gör, dina alternativ och vilka konsekvenser det får. För om du måste göra det kanske det är så att du egentligen vill göra det?

Bild: Är detta ett av få måsten i livet?

Du har säkert läst på flera håll i böcker och artiklar som handlar om personlig utveckling att du behöver fundera på vad du vill. Vad vill du med livet? Med ditt jobb? Med din relation? Du måste helt enkelt veta vart och vad du vill. Vad är dina mål? Vad vill du egentligen? Och du ska bara gör det du vill. Det kanske till och med är så att du måste veta vad du vill och måste välja att göra det du vill. Men vad händer när du inte vet vad du vill, vad måste du då göra?

Finns det då några måsten i livet? Finns det saker som behöver göras som du kanske inte för stunden vill eller som du skjuter upp tills det blir ett måste? Frågorna jag vill ställa blir många och några av dessa frågor har du redan börjat fundera på. Och du behöver, för att inte säga måste själv ta ställning till svaren som väcks inom dig. Antingen du vill det eller inte kommer din hjärna att börja processa frågorna. Kanske är det en lek med ord? Kanske har det med dina referensramar att göra? Kanske är det så att det måste finnas måsten för att vill ska existera. För om det bara finns saker som du vill finns ju inga måsten. Och finns det inga måsten så blir det du vill inte lika lockande.

Vill och måste är kanske två sidor av samma mynt? Vad anser du?

 comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."
Kenth Åkerman 
Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

© Kenth Åkerman, 2022