KIMP KML eller är du en del av problemet?

2009-07-31

Är du inte en del av lösningen så är du en del av problemet. Vad väljer du?

Vi är alla olika. Till utseende, bakgrund, uppväxt, kultur och inte minst beteende. Några är mer analytiskt lagda och behöver "sova på saken", andra är snabba i både tanke och handling. Det bästa är, båda behövs. Och alla de andra också.

För mig handlar det om din attityd, din inställning till det som händer runt omkring dig. Det du kan påverka, kan du ta tag i. Det du inte kan påverka, kan du glömma.

Ändå är det många som ältar problem som redan uppstått och som du inte kan ha inflytande över. Vad hjälper det? Ingenting om jag ska vara ärlig. Du får möjligtvis tillgång till ursäkter och medlidande från omgivningen. Handen på hjärtat så är det också det du troligen vill ha, men du bara inte medveten om det. Lägg din kraft på annat...

Har du inflytande över problemen är det inte längre några problem, eller hur? Då finns det bara lösningar.

Hur skulle ditt liv bli om du intog denna attityden?


KIMP KML!
Det finns människor som "KIMP-ar" och det finns människor som "KML-ar." Det handlar nu inte om en ny politisk falang eller åsikt. Det handlar om attityd. Din attityd.

KIMP - Kom Inte Med Problem
KML - Kom Med Lösningar

Jag har till och med slipshållare med denna inskription, KIMP KML. Precis som det finns människor i det olika kategorierna finns det hela organisationer. Verksamheter där det är kutym att KIMPa istället för att se framåt och leta lösningar (KML). Hur är det där du arbetar? Och vilken kategori tillhör du själv.

Är du inte en del av lösningen, så är du en del av problemet.

Något att tänka på över helgen.comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022