Rensa din mentala inkorg - släpp fram energin

2009-02-26

Och handen på hjärtat, när kommer du använda det som du sparar. Eller när det är dags att använda, hittar du det? Frigör istället energi genom att rensa i röran. Rent skrivbord betyder inte tomt huvud, men ett rent huvud. Du frigör för fräscha tankar och idéer.

Rensa sinnet. Rensa minnet. Och du kommer, precis som en dator, att få mer kraft att exekvera nya saker. Att avvakta, skjuta upp eller älta gårdagen kommer bara göra att ditt sinne fylls på - hela tiden.

Bestäm dig direkt när uppgiften dimper ned:

a) Är det ditt jobb, din uppgift? Ja/nej?
b) Behöver det göras nu? Ja/nej?
c) Om ja - gör det direkt om det tar kortare tid än 10-15 minuter. Annars planera in det i kalendern. Och vips har du rensat undan det i sinnet.

Och det bästa är att ditt undermedvetna kan tillåtas att jobba för dig under tiden. Uppgiften kanske kräver både ställtid och tanketid.

Resultat: När det är dags är energin fokuserad bara på den uppgiften. Dessutom kommer du sannolikt redan ha valt bort en del saker som du väljer att inte göra överhuvudtaget. Framgången ligger inte i att välja. Framgången ligger i att välja bort!comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022