Februari 2009


Äventyr

Om makt, ansvar och tillit...

2009-02-27

Det pratas mycket om att "vi alla måste ta mer ansvar...", "...du som medarbetare måste ta mer ansvar...", "du som förälder måste ta mer ansvar...", "politikerna måste ta mer ansvar...".


Äventyr

Rensa din mentala inkorg - släpp fram energin

2009-02-26

Och handen på hjärtat, när kommer du använda det som du sparar. Eller när det är dags att använda, hittar du det? Frigör istället energi genom att rensa i röran. Rent skrivbord betyder inte tomt huvud, men ett rent huvud. Du frigör för fräscha tankar och idéer.


Äventyr

Släpp fram magkänslan - oftare!

2009-02-25

Säkert har du ibland känt på dig att vissa saker är rätt. Kanske har du ibland fått ett infall att du borde agera på ett visst sätt. Men ändå inte gjort någotdera. Och efteråt insett att det skulle varit helt rätt att ha agerat på det sätt som du "känt i magen".


Äventyr

Tvekar du ibland - fatta ett beslut

2009-02-24

Att tveka ger inga segrar. Att inte fatta beslut ger inga stora resultat. Att inte bestämma sig får inte saker gjorda. Och jag tror mig vet att du vill nå resultat och få saker gjorda, eller hur?


Äventyr

Lycka kommer aldrig ensamt - stressa av!

2009-02-23

Du vaknar på morgonen och är på strålande humör. En helt ny dag och vecka ligger orörd framför dig som en nykrattad gång eller nypistad skidbacke. Du är laddad!


Äventyr

Förväntningar = Upplevelser, eller?

2009-02-20

Två personer går på samma lunchrestaurang. Äter från samma meny. Och har sedan som uppgift att skriva om upplevelsen. Även om det är olika dagar borde det vara hyfsat samma omdömen, eller?


Äventyr

Framgång före frukost - hur då?

2009-02-19

Ibland är det okej att känna sig lite "seg" på morgonen. Kanske finns orsaken att finna i vad du gjorde kvällen före? Eller så handlar det om vad du inte ser fram emot under dagen ... Kanske är det saker som känns jobbiga, som du skjutit upp allt för länge, eller bara "det gamla vanliga" som inte känns speciellt kul att göra. Kan du känna igen dig?


Äventyr

Öppna dina sinnen - bli mer närvarande

2009-02-15

Välkommen till en ny dag. En ny timma, ny stund, ny minut. Välkommen till nu. Prova denna enkla övning för att stressa ned, landa i nuet och bli mer medveten i din närvaro. Du behöver bara ta dig ca 5 minuter och jag lovar att du är i ett annat tillstånd. Stående, gående, inne eller ute, det spelar ingen roll. Prova!


Äventyr

Hoppa nu! Utmana din rädsla

2009-02-10

Sitter vid poolkanten på AquaMera i Växjö. På fem metershöjd pågår en intressant konversation. "Hoppa nu!" "Titta inte ned!" "Hoppa då..." hörs det nedifrån. Svaret kommer med darrande stämma: "Stressa mig inte...jag kommer hoppa..." med tillägget "Allvar, jag hoppar nu...".


Äventyr

Annorlunda mål - det viktiga är inte vad målet är!

2009-02-08

Det pratas mycket om att sätta mål. Du måste ha smarta-mål, målet ska vara tändande, målet ska vara uppnåligt, målet ska vara... Men är det egentligen så viktigt vad målet är, egentligen?


Äldre »

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."
Kenth Åkerman 
Mobil: +46 705 29 21 80 

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka. Org nr: 556495-8980

© Kenth Åkerman, 2022