Håll i. Håll ut. Håll fast.

2009-08-07

Håll i med nya rutiner. Håll ut med nya vanor. Håll fast i nya relationer. Sommaren är en skön tid för avkoppling. En tid för att komma närmare naturen. En tid för att komma närmare varandra. När solen lyser och värmen infinner sig tar vi av oss våra skal, inte bara våra kläder. Vi blir mer öppna, för våra grannar (som vi "aldrig" sett förut), för våra medmänniskor och inte minst för en annan kommunikation. Prat om väder och vind förstås (med den regnigaste juli på 50 år), men också om arbetet, fritiden och kanske drömmar och framtidsplaner.

Sommar är en skön tid för förändring. En tid då energin flödar ikapp med ljuset.
trädgården eller i uterummet. Grillning med grannarna. Kvällspromenad med din kära. TVn slås bara på ibland. Istället har backgammon,En tid för att ladda upp för höst och vinter. Ny morgonrutin med frukost på altanen, balkongen, monopol eller fia med knuff hittat sin plats på vardagsrumsbordet. Nya och nygamla kontakter har återupptagits till allas glädje. Kanske har du tagit upp en gammal hobby. Eller bestämt dig för en förändring till hösten.

Nu gäller det att:
Hålla i. Hålla ut. Hålla fast.

Det är lätt att de goda rutinerna, de avslappade reaktionerna på vad som händer runt omkring och de nya och nygamla relationerna läggs på is. Nu är semestern över, sommaren är slut. Och några säger t o m "nu är hösten här" när semestern är slut. Men du vet att augusti är en härlig sommarmånad den med. Och en perfekt tid att göra förändringen till en ny framgångsrik vana i ditt liv.

Vilka nya rutiner ska du behålla? Och vilka ska du sluta med (som du kanske inte ens tänkt på att du inte gjort förrän jag nu påtalar det...). Du måste bestämma dig och hålla ut tills de blivit en god vana för dig. Din vanor bygger din karaktär som ger dig din identitiet. 
Välj vem du vill vara!

Vilka nya reaktioner ska du behålla? Avkoppling minskar spänningsnivån i kroppen och vi blir inte lika retade av yttre stimulans. Och som du vet, allt som händer utanför dig är en verklighet och de reaktioner, tankar och känslor det för med sig är din verklighet. Håll i och fortsätt med din mer avslappnade attityd. 
Välj den verklighet du vill ha!

Vilka nya relationer ska du behålla? Och vilka av de gamla har du bestämt dig för att inte fördjupa eller umgås mindre med? Det finns människor som ger energi och sedan finns de andra. Vilka vill du spendera mer tid med och vilka vill du spendera mindre tid med? Håll fast vi de du älskar och som ger dig energi. 
Välj din närande närhet!

"Livet kommer med smärta alldeles av sig självt - ditt ansvar är att skapa glädje."
Milton H Erickson

 comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022