Augusti 2009


Äventyr

Viktighetsprincipen - vaccinera dig!

2009-08-31

Jag lägger ofta fokus på "gör det som är viktigt" när det gäller råd om att ta hand om sin tid. Gör det som är viktigt (för dig) gäller också för att bibehålla och skapa energi. Och det viktigaste är att: det är viktigt för dig.


Äventyr

Vördnad och respekt

2009-08-28

Apropos gårdagens inlägg om ansvar kommer här lite indianska visdomsord om att ta ansvar för vår jord och allt levande. Men första två kommentarer jag fått från gårdagens inlägg:


Äventyr

Att ta ansvar är ditt ansvar

2009-08-27

Ansvar är ett ord som används i många sammanhang. "Vem är ansvarig för detta...?" "De (företaget, staten, chefen, medarbetarna) bör ta sitt ansvar." Ansvar - vår förmåga att svara -an. Men till vadå?


Äventyr

Vem bestämmer?

2009-08-26

Den frågan kom Emil, min son hem med från skolan igår. En hemuppgift som han skulle göra genom att fråga någon hemma. Det var ett ark med en enda fråga och fem rader för svar.


Äventyr

Örn eller anka?

2009-08-25

Vem vill du vara - en örn eller en anka? Örnen som med sin skarpa syn flyger runt med överblick och fokus på samma gång. Eller ankan som är kvar i sin damm eller går och pickar på sin invanda tuva. Dessutom som pickar på allt och alla. Istället för att lyfta blicken är det kanske också bekvämare att skylla på omständigheterna. Om det är lättja eller rädsla för vad som finns både utanför och inom sig själv får vara osagt.


Äventyr

Gör det omöjliga möjligt

2009-08-23

Laddad för en ny vecka? En vecka då du kan göra det omöjliga möjligt. Då du kan ta första stegen för att sätta en ny standard, en ny nivå för dig själv.


Äventyr

Vad och vem ger dig energi?

2009-08-21

Vetenskapen säger att det finns fyra olika typer av energi: 1. Elektromagnetisk energi (ljus från ultraviolett till infraröd, ljusspel etc ) 2. Graviationen (jorden som snurrar, planeter hålls samman, våre egen kropp etc) 3. Starka krafter (som atomer hålls ihop av) 4. Svaga interaktioner/krafter (arrangerar partiklar, skapar "allt", månen, kroppen, tankar...)


Äventyr

Gamla beprövade tankar - indiansk visdom

2009-08-20

bland undrar jag vilket värde jag tillför i det jag skriver här på bloggen, i mina Veckans Coachtips, i artiklar och i de böcker jag skrivit. Är det inte bara beprövad kunskap. Är det inte bara tankar som någon haft tidigare. Är det inte bara saker som vi alla vetat genom alla tider. Eller är det visdomar som utvecklar både mig själv och dig som läsare. Det är i alla fall det som driver mig.


Äventyr

Tre principer för framgångsrikt ledarskap

2009-08-19

Chef eller ledare? En fråga som stötts och blötts i många år till leda. Det är väl inte titeln som skapar resultat, det är hur du agerar som ger framgång. Vissa ledare är mer framgångsrika än andra, vilket visar sig inte minst in sämre tider. Det är lättare att vara chef i uppgång, men i nedgång krävs en kraftfull ledare. Någon som tar ledarskapet och visar vägen, samtidigt som han eller hon själv går den. Jag har tre principer för framgångsrikt ledarskap som jag anser alltid gäller och ännu starkare i nedgång och motgång.


Äventyr

En hel människa

2009-08-18

Denna underbara metafor är en av mina många favoriter...


Äldre »

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022