Nya belöningssystem: Belöning eller bestraffning?

2009-04-07

Vilken underbar morgon det var idag! Våren är verkligen här, ialla fall på västkusten. Jag verkligen älskar dofterna och den friska luften. Speciellt doften av alla vårbrasor som hänger kvar i luften. Väcker minnen och känslor från alla härliga resor vi gjort genom åren...

Bara detta är en härlig belöning för att gå upp tidigt. Att jag sedan kan ha hundarna med, idag fem stycken, på promenaden gör att jag samtidigt glädjer andra.

Motion kan ses som en bestraffning: "Jag måste träna, springa, gymma...eller vad det nu handlar om. Tänk om du istället kunde vara tacksam att du har både tid och möjlighet att ta hand om din kropp, den enda du har. För att leva ett långt och friskt liv. Och se det som en belöning du ger dig själv!

3x30 minuter gör underverk!


Enligt forskning på Malmö Allmänna Sjukhus har man sett på patienter som motionerat 3x30 minuter per vecka att deras kapacitet ökat från ca 20 upp till 50-60%.

- Hur ser du på det du gör, är det en belöning eller bestraffning?
- Vad gör du för att belöna dig själv?

Undvik bullen eller sötsaken, för de flesta är just godis i alla dess former väl förankrat i det undermedvetna som en belöning. Bryt gamla mönster - skapa nya belöningssystem för dig själv!comments powered by Disqus

 "Att ändra går fort. Att skapa vanan tar tid."

Mobil +46 705 29 21 80

kenth@kenthakerman.com

Relationsbyggarna AB, Petter Emils Gård, 434 98 Kungsbacka.
Medlem i NSA - National Speaker Association Sweden

tf_medlem_sv_navy_webb.png

© Kenth Åkerman, 2022